Категорије

КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА ОДНЕЛА ПОМОЋ У ОБРЕНОВАЦ

24/05/2014
Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Наследник Петар посетили су Обреновац јутрос, и присуствовали седници кризног штаба у овом граду, заједно са Њ.Е. г-дином Томиславом Николићем, председником Републике Србије, и његовом супругом г-ђом Драгицом Николић, Њ.Е. г-дином Небојшом Стефановићем, министром унутрашњих послова, г-дином Милорадом Вељовићем, директором полиције, г-дином Предрагом Марићем, помоћником министра унутрашњих послова и начелником Сектора за ванредне ситуације, и представницима општине.
Краљевска породица донела је храну, воду и воће грађанима Обреновца. Њихова Краљевска Височанства честитала су државним органима, грађанима Обреновца и спасиоцима добровољцима из читаве Србије који су спасли хиљаде живота и својим трудом и херојством спречили још већу трагедију. Њ.К.В. Принц Наследник Петар био је дубоко потрешен размерама разарања, али истовремено и веома поносан на грађане Обреновца и чланове спасилачких тимова са којима се упознао.
Њихова Краљевска Височанства обишла су све делове Обреновца и разговарали са грађанима шта је то што је најпотребније у овом тренутку. Сусрели су се и са добровољцима из немачке организације „Тиерреттунг” који су се одазвали позиву за помоћ који преко друштвених мрежа упутила београђанка Сања Павићевић за помоћ животињама и кућним љубимцима у местима погођеним поплавама у Србији.

Leave a Reply