Категорије

Месечне архиве: октобар 2021

ХИЛАНДАР берба маслина 2021

ВРЕДНЕ РУКЕ МОНАХА ХИЛАНДАРА И ОВЕ ГОДИНЕ БЕРУ МАСЛИНЕ

Споразумом између Сабора Монархиста Србије и Међународног арбитражног суда основан Балкански Национални Биро при МАС

Балкански Национални Биро при МАС се у свом раду руководи Конвенцијом Уједињених нација о признавању и извршењу страних арбитражних одлука (Њујорк, 10. јуна 1958), Европском конвенцијом о међународној комерцијалној арбитражи (Женева, 21. априла 1961), Конвенцијом о заштити људских права и основних слобода (потписана у Риму 04.11.1950), Законом од 7.07.1993 бр. 5338-1 о међународној комерцијалној арбитражи, Савезним законом Руске Федерације од 12.01.1996 бр. 7-ФЗ (ур. 30.12.2015.) „О некомерцијалним организацијама“, Правилником МАС, другим интерним правилницима и прописима МАС, Прописима о раду и организацији Балканског Националног Бироа при МАС, као и другим међународним
Балкански Национални Биро при МАС даје приоритет међународним актима који превладавају над националним правом странке – подносиоца захтева.

Подаци и потписи странака.
Сабор монархиста Србије:
Адреса: Република Србија, 34310 Топола, Кнеза Александра Карађорђевића 44
Међународни Арбитражни Суд при међувладиним међународним организацијама („МАС“):
Адреса: PO Box 111 14-18

МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНТАР„ ПРАЊАНИ“ 3 октобра 2020 године САБОР МОНАРХИСТА СРБИЈЕ

МЕМОРИЈАЛНИ ЦЕНТАР„ ПРАЊАНИ“ 3 октобра 2020 године
САБОР МОНАРХИСТА СРБИЈЕ члан НАЦИОНАЛНОГ МОНАРХИСТИЧКОГ БЛОКА СРБИЈЕ уприличио је посету са пригодним програмом Меморијалном комплексу „ПРАЊАНИ“ ,у Прањанима. Поред чланова НМБС Равногорског покрета, Српске Монархистичке странке СРПСКА СЛОГА, Равногорског покрета ДМ, Иницијатива за Краљевину Србију, присуствовали су и Шумадиски равногорски покрет, Српски национални препород и поштоваоци ЈВО и народ. Председница САБОРА МОНАРХИСТА СРБИЈЕ Љиљана Јовановић је поздравила присутне и обратила се кратким пригодним говором о значају спасавања пилота у АКЦИЈИ ХАЛИЈЕР -ВАЗДУШНИ МОСТ, а председник Равногорског покрета Момчило Живковић говорио је о историјским ПАРАЛЕЛАМА.
Обраћање Председница САБОРА :
ПОМАЖЕ БОГ
ДОБРО ДОШЛИ
НЕ ТРЕБА ДРЖАТИ ДУГЕ ГОВОРЕ ОВДЕ.НА ОВОМ МЕСТУ ГОВ0РЕ ДЕЛА ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ВОЈСКЕ У ОТАЏБИНИ КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, ГЕНЕРАЛА ДРАГОМИРА ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА И ОВОГ НАРОДА.
У ШКОЛАМА СМО УЧИЛИ ЛАЖНУ ИСТОРИЈУ, А ИСТОВРЕМЕНО САЗНАВАЛИ ИСТИНИТУ У ПОРОДИЦИ ОД НАШИХ ПРЕДАКА.
УВЕК СМО БИЛИ ДЕО СВЕТА И УВЕК СМО ПОМАГАЛИ КАДА ЈЕ БИЛО ТЕШКО ЗА ВРЕМЕ РАТОВА И БИТКИ ЗА СЛОБОДУ.СПАСАВАЊЕ АМЕРИЧКИХ ПИЛОТА ПРЕ 76 ГОДИНА ГЕНЕРАЛ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ, МИНИСТАР ВОЈНИ СА НАРОДОМ ОВОГ КРАЈА СПАСАВАО ЈЕ САВЕЗНИЧКЕ ПИЛОТЕ У АКЦИЈИ ХАЛИЈЕР-ВАЗДУШНИ МОСТ. ОПЕТ НАШ НАРОД, КАО И УВЕК ПОКАЗАО ЈЕ ВЕРУ ЉУБАВ И НАДУ ЗА БОЉЕ СУТРА.
У II ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ ИЗАШЛИ СМО КАО ПОБЕДНИЦИ, АЛИ И ГУБИТНИЦИ, ИЗГУБИЛИ СМО МОНАРХИЈУ НА ПРЕВАРУ.
ГЕНЕРАЛ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ ЈЕ СВОЈ ЖИВОТ ПОСВЕТИО СВОМ НАРОДУ И МОНАРХИЈУ НЕГУЈУЋИ СЛОБОДАРСКИ ДУХ И БОРЕЋИ СЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И НА ЖАЛОСТ НИЈЕ ДОЧЕКАО СЛОБОДУ.
НА НАМА ЈЕ ДА НЕГУЈЕМО ИДЕАЛЕ И СТРЕМЉЕЊА У ОВИМ ТЕШКИМ И СМУТНИМ ВРЕМЕНИМА. САМО БОГ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ДА САЧУВАМО СВОЈ ИДЕНТИТЕТ И СВОЈУ ИСТОРИЈУ ОНАКО КАКО СУ ТО ЧИНИЛИ НАШИ ПРЕЦИ.
НАШ ЗАВЕТ ЈЕ, А ДОКАЗАЛИ СМО КРОЗ ИСТОРИЈУ ДА СМО СЛОБОДАРСКИ И МИРОЉУБИВ НАРОД, ДА СЕ БОРИМО ЗА БОЉЕ СУТРА У ДУХУ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ И ТРАДИЦИЈЕ.НА ТОМ ПУТУ ОСТАЈЕ САМО НАДА ДА ЋЕМО ИСПУНИТИ ЗАКЛЕТВУ СРПСКОГ НАРОДА, ДА ЋЕ СЕ САЗНАТИ И ПРОНАЋИ ЗЕМНИ ОСТАЦИ ГЕНЕРАЛА ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА.
С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!