Категорије

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК, ПРИНЦЕЗА И ПРИНЦ ПЕТАР ОДНЕЛИ ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ У ПАРАЋИН И МАНАСТИР СВЕТЕ ПЕТКЕ ИЗВОРСКЕ

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК, ПРИНЦЕЗА И ПРИНЦ ПЕТАР ОДНЕЛИ ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ У ПАРАЋИН И МАНАСТИР СВЕТЕ ПЕТКЕ ИЗВОРСКЕ

26/05/2014
Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Петар били су данас у Параћину где су донели хуманитарну помоћ жртвама поплава у овом граду и штићеницима манастира Света Петка у Извору поред Параћина у коме се монахиње брину о деци ометеној у развоју.
Њихова Краљевска Височанства дочекао је г-дин Саша Пауновић, градоначелник Параћина и упознао их са размерама несреће која је задесила овај град током поплава. Њихова Краљевска Височанства донела су воду, храну у конзервама, пелене, и одећу и предала их кризном штабу града. Затим су у пратњи градоначелника Пауновића Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Петар обишли град и разговарали са грађанима Параћина. Лично су донели помоћ за неколико породица највише погођених овом природном катастрофом.
Њихова Краљевска Височанства отишла су затим у манастир Свете Петке изворске на 20 километара од Параћина, где су их дочекали игуманија мати Гликерија, монахиње и штићеници. Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Петар донели су у манастир помоћ коју је прикупила хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк, и инвалидска колица дар хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, које обе раде под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине и већ годинама помажу грађанима Србије. Манастир Свете Петке у Извору подигнут је у 16. веку, а у њему ради и болница за смештај деце ометене у развоју. Њихова Краљевска Височанства посетила су овај манастир већ више пута, и често му помажу.
- See more at: http://www.royalfamily.org/prestolonaslednik-princeza-i-princ-petar-odneli-humanitarnu-pomoc-u-paracin-i-manastir-svete-petke-izvorske/?lang=cir#sthash.dS6aKe7w.dpuf

Leave a Reply