Категорије

КРАЉЕВСКИ ПАР ОДНЕО ПОМОЋ У ТОПОЛУ И ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ ВАТРОГАСЦА ДЕЈАНА ЛАЗАРЕВИЋА

КРАЉЕВСКИ ПАР ОДНЕО ПОМОЋ У ТОПОЛУ И ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ ВАТРОГАСЦА ДЕЈАНА ЛАЗАРЕВИЋА

17/05/2014
Подели
Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина однели су помоћ данас у Тополу и околна села, једно од најтеже погођених подручја поплавама у Србији, и посетили породицу трагично настрадалог ватрогасца Дејана Лазаревића и његовој удовици и деци изразили саучешће.
По доласку у Тополу, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина срели су се са г-дином Драганом Јовановићем, председником општине Топола и члановима штаба за ванредне ситуације који су их упознали са изузетно тешком ситуацијом у овој општини.
Њ.К.В. Престолонаследник Александар II био је дубоко погођен размерама природне катастрофе која је била видљива на путу од Београда до Тополе, и изразио своју забринутост у разговору са председником општине Топола и грађанима: „У име моје породице и у своје име, изражавам најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најмилије у поплавама. Моја породица и ја учинићемо све да у овој тешкој ситуацији помогнемо свима који су у невољи. Упутио сам позив свим члановима и симпатизерима удружење Краљевина Србија које ради под мојим покровитељством. Замолио сам их да се ставе на располагање Сектору за ванредне ситуације и пруже максималну подршку и помоћ суграђанима који су у невољи. Морамо да радимо заједно како бисмо што пре превазишли тешкоће које су задесиле велики број наших грађана. Молим вас да се придржавате упутстава и налога надлежних служби, јер су ваши животи најважнији, а сваки материјални губитак можемо надокнадити заједничким трудом и радом“, поручио је Престолонаследник.
Њихова Краљевска Височанства посетили су онда село Наталинци где је потопљено 30 кућа и мештанима однели дечију гардеробу, пелене, храну и воду.
Затим су отишли у кућу трагично настрадалог ватрогасца Дејана Лазаревића и његовој удовици и деци изразили саучешће.
Њихова Краљевска Височанства посетили су и село Блазнава у коме је вода однела мост преко Јасенице. Краљевски пар је разговарао са мештанима и поручио им да морају да поштују упутства надлежних и да првенствено спасу себе и своје најближе, јер је у овој ситуацији најважније спашавање људских живота и показивање солидарности са онима који су најугроженији.

Leave a Reply