Категорије

Месечне архиве: јул 2013

ПОСЕТА војно-патриотског православног Клуба Серафими из Москве

ПОСЕТА војно-патриотског православног Клуба Серафими из Москве
На иницијативу Сабора Монархиста Србије који сарађује са Удружењем руско -српског пријатељства Руски Императорски ФЛАГ организована је посета Дворском комплексу 26 јуна 2013 године. Наиме у посету овом удружењу је стигло из Русије 11 чланова војно-патриотског православног Клуба Серафими и 9 ученика православних гимназија из Москве, које води представник Фонда Њ.ИВ.В.Кнегиње Олге Александровне, млађе сестре Цара Николаја Другог , капетан Руске ратне морнарице Јуриј Машиностов. Приликом посете чланови Клуба Серафими су се посебно упознали са делом архитекте Николаја Краснова, који је своју носталгију пренео у идејна решења српске краљевске архитектуре у Краљевском Двору.
Као гости удружења Руски Императорски Флаг, обишли су Београд, Нови Сад,Врбас фрушкогорске манастире, Сремске Карловце и учествовати у међународном спортском кампу новосадског Универзитета.

Чланови Клуба су такође примљени у Патријаршији, код Председника Србије Томислава Николића и за Видовнан су присуствовали прослави Славе у Великој РЕМЕТИ у Фрушкој Гори где им је домаћин био Владика сремски Василије.

ПОСЕТА МАНАСТИРУ РАКОВИЦА

Дана 21 јуна 2013. године у манастиру Раковица представници Сабора Монархиста Србије и Српске монархистичке странке Српска Слога посетили су гроб Патријарха српског Павла.

Сенима Патријарха Павла, кога је за живота народ сматрао за свеца поклонили су се: председник Сабора Монархиста Србије и Иницијативе за Краљевину Србију Љиљана Јовановић, председник СМС Српска Слога Љубомир Симић и секретар Зоран Ивановић.

Патријарх српски господин Павле 15. новембра 2009. године у Београду.
Патријарх је, према сопственој жељи израженој у тестаменту, сахрањен у манастиру Раковица, у манастирском дворишту поред патријарха Димитрија.

Речи Патријарха српског господина Павла:
„Кад се човек роди, цео свет се радује, а само он плаче. Али, треба да живи тако да, кад умре, цео свет плаче, а само он се радује’’.