Категорије

САОПШТЕЊЕ

Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
________________________________________
The Office of H R H Crown Prince Alexander II

Божићна и новогодишња порука Њ.К.В. Престолонаследника Александра II верницима који славе Божић и нову годину по јулијанском календару

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II упутио је грађанима Србије који Божић славе по Јулијанском календару следећу Божићну и Новогодишњу поруку:
Поштовани грађани Србије,
2013. је била година коју ћемо моја породица и ја посебно памтити. После 50 година одали смо последњу пошту и опростили се од Њихових Величанства Краља Петра II, Краљице Александре, Краљице Марије и Његовог Краљевског Височанства Краљевића Андреја. Карађорђевића чија је судбина током историје била тесно повезана са судбином нашег народа и стварањем модерне српске државе. Њихови животи одражавају оно што се дешавало њиховом народу и њиховој отаџбини. Њихово лутање И изгнанство трајало је сувише дуго. Они су живели и умрли на различитим странама света, али смо ми доживели да поново пронађу мир међу својим рођацима и свом српском народу. За мене, као главу Краљевског дома И за читаву моју породицу, то је био дан за сећање! .
2013. је била веома тешка за Србију, година економских недаћа али истовремено и година наде. Захваљујући тешким преговорима које је водила наша Влада, Србија је коначно добила датум за почетак преговора са Европском Унијом, што че нам сигурно бити у фокусу у 2014.
Србија и град Ниш били су домаћини велике прославе обележавања 1700 година Миланског едикта, који је променио ток историје и судбину Хришћанства.
Веома сам поносан на наше спортисте који су постизали светски вредне резултате протекле године, као наша женска рукометна репрезентација, наши веслачи у омладинској конкуренцији који су постигли одличне резултате на европском првенству, атлетичари који су учествовали на Светском првенству у Москви, наша мушка тениска репрезентација у Дејвис купу, која је освојила вицешампионску титулу предвођена Новаком Ђоковићем на финалном мечу у Београду, који је проглашен за тенисера 2013. године од стране ИТФ-а. Сви ови резултати и достигнућа потврђују да је Србија, иако су времена тешка, земља са много талената и великим потенцијалима.
Током ових празника, када сви треба да се усредсредимо у љубави и пажњи на своје најближе и људе око нас, треба да се сетимо да је Бог послао свога сина међу нас да служи нама, а не ми њему! .
Моја породица ми се придружује у најбољим жељама свим грађанима Србије за срећну и берићетну Нову 2014. годину.
МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Александар

Leave a Reply