Категорије

KARAĐORĐEVIĆI U LUKSENBURGU

Kraljevsko venčanje u Luksemburgu: Oženio se princ Gijom
Objavljeno: 22.10.2012 u 10:40 časova

Luksemburški princ Gijom i belgijska grofica Stefani de Lanoj imali su u subotu, drugog dana svadbenog slavlja, crkveno venčanje u katedrali Notr Dam u Luksemburgu, a svečanu ceremoniju za kraj je ulepšao veliki vatromet.

Venčanju su prisustvovale kraljevske porodice iz celog sveta, među kojima i princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, japanski prestolonaslednik Naruhito, najmlađi sin britanske kraljice Elizabete, princ Edvard i njegova supruga Sofi.

Princ Gijom i grofica Stefani su u petak imali građansko venčanje u gradskoj opštini.

Stefani de Lanoj i princ Gijom zajedno su od 2009, a verili su se 2011. godine. Ona je pripadnica belgijskog plemstva i govori francuski, nemački i ruski, a jezike je studirala na katoličkom univerzitetu u Luvenu, u Belgiji. U razgovorima za luksemburške medije, Stefani je govorila o oduševljenju što se udaje za svog princa na belom konju.
Jedina kontroverza pre venčanja bila je odluka da joj se dodeli luksemburško državljanstvo, kako bi jednoga dana mogla da postane velika vojvotkinja, pri čemu je izbegnut obično dug i složen pravni postupak.
Izvor: Gloria
Foto: SIPA / JLP
FOTO: RTS

Leave a Reply