Категорије

КОД КУЋЕ: Принцези Јелисавети вратили Црногорку

Друштво 07:10, 11.12.2013.
Извор : Курир
Министарство финансија донело решење којим је потврђена одлука о враћању виле потомцима Павла Карађорђевића
href=“http://www.sabormonarhistasrbije.org/wp-content/uploads/2013/12/VILA-c.jpg“>
БЕОГРАД – Повратак у родитељски дом.
Принцези Јелисавети и њеном брату кнезу Александру Карађорђевићу коначно ће бити враћена вила „Црногорка“ са припадајућим парком у Ужичкој 1, сазнаје Курир.

Наиме, како сазнајемо, Министарство финансија донело је решење којим је потврђена одлука Агенције за реституцију из јуна ове године да се спорна вила врати Карађорђевићима. Ову информацију за Курир потврдио је и Страхиња Секулић, директор Агенције за реституцију, који каже да је од јуче вила „Црногорка“ поново власништво потомака кнеза Павла Карађорђевића.

- Агенција за реституцију од Министарства финансија, као другостепеног органа, добила је решење којим је одбијена жалба Републичког јавног правобранилаштва на нашу одлуку о повраћају виле „Црногорка“ принцези Јелисавети Карађорђевић и њеном брату кнезу Александру из јуна ове године. Тим решењем овај случај је затворен – каже Секулић за Курир. Радосну вест да јој је вила „Црногорка“ коначно враћена принцеза Јелисавета сазнала је од новинара Курира.

- Ако могу да ставим моје стопало у кућу моје мајке, то би било врло дирљиво за мене. Нисмо планирали шта ћемо ако нам врате вилу, али ћу живети ту пошто нигде у свету ништа немам и живим као подстанар. Чак ни малу виљушку никад нисам добила – каже принцеза Јелисавета за Курир и додаје да ће одмах радосну вест јавити брату кнезу Александру, који живи у Паризу.

(С. Т.)

Leave a Reply