Категорије

195. GODIŠNJICA SMRTI VOŽDA KARAĐORĐA

Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
________________________________________
The Office of H.R.H. Crown Prince Alexander II

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

KRALJEVSKI PAR NA OPLENCU POVODOM 195. GODIŠNJICE SMRTI VOŽDA KARAĐORĐA

Beograd, 25. jul 2012 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina prisustvovali su jutros pomenu vrhovnom voždu Srbije Karađorđu, vođi Prvog srpskog ustanka, osnivaču moderne Srbije i Dinastije Karađorđevića, u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu u Topoli.

Pored Njihovih Kraljevskih Visočanstava pomenu, koji su služili sveštenici oplenačkog namesništva, prisustvovali su članovi Savetodavnih tela Krune, zaposleni u Zadužbini Kralja Petra I na Oplencu, predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici opštine Topola i narod koji se okupio da oda počast osnivaču moderne srpske države.

Potom je u crkvi Sv. Đorđa na Oplencu, gde su sahranjeni članovi Dinastije, usledila ceremonija polaganja venaca na Karađorđev grob uz državne i vojne počasti.

Vence su položili Karađorđev potomak, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, predstavnici Vlade Srbije, Ministarstva rada i socijalne politike, Vojske Srbije, opštine Topola, Zadužbine Kralja Petra i na Oplencu, predstavnici lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i drugi poštovaoci Karađorđa.

Leave a Reply