Категорије

Подигнут и освештан први споменик жртвама комунистичког терора у Књажевцу

На Липовици покрај Књажевца на путу према Црвењу 13.08.2011.год освештан је споменик жртвама комунистичког терора на челу са председником организационог одбора и председником Тимочког региона САБОРА МОНАРХИСТА СРБИЈЕ Верољубом Ристићем, председниkом општинског одбора Р.П Миодрагом Ранђеловићeм, председником општинског одбора Сабора Монархиста Србије Слободаном Тасићeм и повереником Миодрагом Живковићем као и многим другим патриотама који су се достојанствено одужили својим часним претцима који су мучки стрељани и побијени од стране комунистичких зликоваца, који су стрељали све што је било часно, паметно, достојанствено и у могућности да се њима супростави као прави домаћини, зато су их побили.

Липовица покрај Књажевца - споменик жртвама комунистичког терора

Прва комунистичка зликовачка убиства су учињена у месту Јевик, потом Густа шума и Липовица, а све то на територији Књажевца код од Књажевца према Црвењу.

Свештеник Тимочке епархије Миладин Самарџић обавља освештавање споменика

Освештавање првог споменика жртвама комунистичког терора у Књажевцу извршио је свештеник Тимочке епархије Миладин Самарџић уз присуство великог броја родбине, пријатеља мучки побијених Срба, као монархиста и равногораца.

Сам чин откривања првог споменика жртвама комунистичког терора од 1944-1946 год. у Књажевцу на Липовици уз присуство Равногорске гарде открио је председник Равногорског покрета Срђан Сређковић, председник организационог одбора изградње споменика, председник региона Тимочког Сабора Монархиста Србије Верољуб Ристић и председник Општинског одбора САБОРА Књажевац Слободан Тасић у име председника Сабора Монархиста Србије др Горана Благојевићa.

Први споменик жртвама комунистичког терора у периоду од 1944-1946. године.

Ово је први споменик у Србији којим су обележена страдања жртва комунистичког терора од 1944-1946.године.

Leave a Reply