Категорије

ИЗЈАВА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ПОВОДОМ СУДСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ГЕНЕРАЛА ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА

ИЗЈАВА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ПОВОДОМ СУДСКЕ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ГЕНЕРАЛА ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА

14/05/2015
Подели
Поводом позитивне одлуке Вишег суда у Београду у вези са рехабилитацијом Генерала Драгољуба Драже Михаиловића, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар даје следећу изјаву:
“Поздрављам дуго очекивану позитивну одлуку Вишег суда у Београду у вези са рехабилитацијом Генерала Драгољуба Драже Михаиловића. Ово је велики и позитиван дан за Србију и наш народ. Коначно је исправљена је једна од највеæих неправди у новијој српској историји. То није била само неправда према једном родољубивом човеку, то је била неправда према нашој земљи и нашем народу. Ова пресуда је од кључног значаја за национално помирење. Морамо учинити све, да разлике које и данас постоје међу нама превазиђемо зарад заједничке и боље будућности. Оно што сам много пута до сада рекао, говорим и данас: Завађену браћу треба мирити, како нас је учио Свети Сава, духовни отац нашег народа. Национално помирење може да почива само на истини, исправљању неправди и праштању. Молимо се за све који су изгубили своје животе на свим странама!
Желео бих да честитам и да се захвалим свим подносиоцима захтева за рехабилитацију Генерала Михаиловића: г-дину Војиславу Михаиловићу, унуку генерала Михаиловића, Удружењу Припадника Југословенске Војске у Отаџбини, Српском Либералном Савету, Удружењу политичких затвореника и жртава комунистичког режима, Новинско издавачком предузећу “Погледи”, професору др Кости Чавошком и професорки др Смиљи Аврамов и свим њиховим правним заступницима. Нарочиту захвалност упућујем професору др Оливеру Антићу, на бриљантној и веома импресивној завршној речи на последњем рочишту судског процеса” – истакао је Престолонаследник Александар у својој изјави.

Leave a Reply