Категорије

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ПРИСУСТВОВАО „ДАНУ ИНВЕСТИРАЊА У СРБИЈУ 2014“ У ЛОНДОНУ

Извор: ДВОР
29/10/2014

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II присуствовао је данас, у друштву г-дина Дејвида Ендрјуза, конференцији „Дан инвестирања у Србију 2014.“ у Лондону. Овај догађај од изузетног економског и политичког значаја организовала је Влада Републике Србије, са циљем да представи нашу земљу као значајну дестинацију међународним инвеститорима из Велике Британије и других земаља који раде у једном од најзначајнијих светских финансијских центара.
На скупу су говорили Њ.Е. г-дин Александар Вучић, председник Владе Републике Србије, Њ.Е. др Душан Вујовић, министар финансија, Њ.Е. г-дин Жељко Сертић, министар привреде, г-дин Данијел Кавчински, изасланик Премијера Велике Британије за источноевропску политику и члан парламента, г-дин Синиша Мали, градоначелник Београда, Њ.Е. г-дин Огњен Прибићевић, амбасадор Србије у Великој Британији, Њ.Е. г-дин Денис Кифи, амбасадор велике Британије у Србији, г-дин Алфред Гузенбауер, бивши аустријски канцелар и саветник у Влади Србије, г-дин Никола Јанковић, в.д. директора Агенције за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА), и Сер Пол Џаџ, директор Британско – српске привредне коморе.
„Дан инвестирања у Србију 2014.” окупио је на истом месту британске инвеститоре и најбоље српске компаније које су искористиле прилику да представе своје извозне програме.

Leave a Reply