Категорије

KRALJ SRBIJE: Neću da moju porodicu i mene provlače kroz blato!

23/04/2014 – 13:13
KRALJ SRBIJE: Neću da moju porodicu i mene provlače kroz blato!
- Mislim da je deo porodice napravio zaveru protiv mene jer uopšte nisam bio obavešten da će se nešto dešavati u sudu prošlog ponedeljka – kaže prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

Foto: Marko Todorović
Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević je, sudeći po intervjuu koji je dao Ilustrovanoj Politici rešio da prestane da ćuti na neosnovane optužbe koje se u javnosti često pojavljuju na njegov i račun njegove porodice.
U svom intervjuu Ilustrovanoj Politici, na pitanje zašto nije prisustvovao rehabilitaciji njegove bake Kraljice Marije, prestolonaslednik Aleksandar II je rekao da je to priča o rehabilitaciji rehabilitovanih i da je rehabilitacija prvi put učinjena zakonom iz februara 2001 , a potom ponovljena 2011. godine kao i to da nisu bili rehabilitovani, članovi Kraljevske porodice ne bi imali sahranu na državnom nivou kao u maju prošle godine.
- Mislim da je deo porodice napravio zaveru protiv mene jer uopšte nisam bio obavešten da će se nešto dešavati u sudu prošlog ponedeljka. Bio sam šokiran kada sam video Tanjugovu vest o tome. Možda je sve to deo procesa u kome neko treba da dođe do novca koristeći prezime Karađorđević – rekao je on.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević
Konstataciju novinara da su mu iz tima za rehabilitaciju rekli da je prestolonaslednik Aleksandar II dobio poziv da prisustvuje donošenju odluke o rehabilitaciji, Prestolonaslednik je odbacio rekavši da to nije istina:
- I mi ovde imamo sva sredstva telekomunikacije, koristimo usluge “Telekoma”, koja je veoma pouzdana kompanija, imamo odlične internet veze, imamo adresu i nikada nismo dobili poziv u bilo kom obliku.
- Hteo bih da skinem rukavice ovoga puta: Mnogi pokušavaju da zarade na račun moje porodice. Čemu nepotrebna rehabilitacija? Pa moj otac je sahranjen u Srbiji, on nikada nije ni proglašen državnim neprijateljem. Zapravo, postoji samo jedna osoba koja je morala da bude rehabilitovana i to je Knez Pavle – rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević
Prestolonaslednik je istakao da je srećan što je Knez Pavle rehabilitovan jer ga je puno cenio i voleo.
- Bio sam u njegovom Pariskom domu više i češće nego njegova sopstvena porodica, da budem potpuno iskren. Možete krupnim slovima da napišete da mi je dosta toga da se moje ime i imena članova moje porodice provlače kroz blato koje drugi prave – istakao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom intervjuu.
Na pitanje zašto bi to radili ljudi koji su takođe članovi porodice Karađorđević, Prestolonaslednik Aleksandar je odgovorio: “Neobjašnjiva ljubomora se stvorila kada smo supruga i ja došli ovamo da živimo 17. jula 2001. godine”.
(Telegraf.rs)

Leave a Reply