Категорије

Vaskršnja poruka

Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II
________________________________________
The Office of H R H Crown Prince Alexander II

Vaskršnja poruka Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II
- 2014. –
Veliki dan Vaskrsenja Gospodnjeg je pred nama. Veliki dan koji je ozario svet i našem postojanju dao smisao. Dan nad danima i praznik svih praznika. Ja, moja supruga Princeza Katarina i sinovi Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Princ Aleksandar želimo da nas ovaj sveti dan podseti da smo svi deca Božija i da nam je žrtva Isusa Hrista poziv da pronađemo u nama ono dobro, radi sebe samih i radi opšteg spasenja.
Molimo se Gospodu da nam podari snage i mudrosti da prebrodimo sve nesreće i teškoće. Molimo se da svi zajedno radimo za dobro Srbije i svakog pojedinca u našoj zemlji, radi sadašnjih i budućih generacija. U ovim danima, molimo se za mir, oporavak i napredak.
Neka Vaskrs oživi u nama vrline koje će nam pomoći da budemo bolji ljudi i bolji narod. Neka bude više sloge među komšijama, pravde na svaku nepravdu, spokoja za uznemirene, podrške za slabe, pomoći siromašnima i onima u nevolji, i jedinstva i istrajnosti da živimo i radimo zajedno.
Vaskrsenje Isusa Hrista nosi nam poruku nade, ljubavi i milosrđa. Moja supruga i sinovi pridružuju se ovim toplim željama, i svi zajedno Vas pozdravljamo tradicionalnim Vaskršnjim pozdravom
HRISTOS VASKRSE!
VAISTINU VASKRSE!
Aleksandar II
U Beogradu, o Vaskrsu, leta Gospodnjeg 2014.

Leave a Reply