Категорије

БЛАГО ВРАЋЕНО У ТИТОВ СЕФ

Благо враћено у Титов сеф
ИЗВОР: НОВОСТИ
В. Ц. С. | 28. новембар 2013. 20:47 |
Комисија коју је формирао председник Србије за отварање депозита 555 у Народној банци Србије, познатијег као „Титов сеф“, завршила је посао и нађене и пописане драгоцености враћене су у сеф

Народна банка-отварање Титовог сефа, Оливер Антиц, Милорад Симиц, Ненад Јевремовиц
КОМИСИЈА коју је формирао председник Србије за отварање депозита 555 у Народној банци Србије, познатијег као „Титов сеф“, завршила је посао у року, и нађене и пописане драгоцености враћене су у сеф, рекао је за „Новости“ председник Комисије Оливер Антић.
- Консултовали смо се са судом, који је рекао да нема услова да чува ствари, па су оне из безбедносних разлога враћене у депозит. Са њих је скинута ознака државне тајне. Ништа са списка не недостаје, чак смо нашли две-три ствари више. Сада је све на оставинском суду. Кога он буде именовао за наследника, и када то постане правоснажно, тај ће драгоцености моћи да преузме – каже Антић.
Већина нађених ствари има грб или монограм Карађорђевића, што је потврдио и судски вештак. Међу нађеним благом има доста тога са монограмом краљице Марије, затим орден њеног оца, румунског краља, као и медаље оба краља Петра и Александра, а већина ствари је из периода између два светска рата.

Leave a Reply