Категорије

Antić: U Titovom sefu imovina Karađorđevića

Antić: U Titovom sefu imovina Karađorđevića
FENA – 22.10.2013 11:46
Tanjug | utorak, 22.10.2013. | 14:55
Oliver Antić kaže da u tzv. „Titovom sefu“ nije zaostavština Josipa Broza, već nasleđe porodice Karađorđević, koje je bivši predsednik SFRJ želeo da sakrije
Savetnik predsednika Srbije je rekao da će sud u ostavinskom postupku raspraviti pitanje zaostavštine u depozitu koji je ostao posle smrti bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.
Antić je rekao da je sef otvoren na zahtev naslednika Broza i da je sud naložio u ostavinskom postupku da se taj depozit otvori, ali da se po njegovom otvaranju videlo da to nije nasleđe Broza, nego nasleđe Karađorđevića.
Antić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da sud može da naloži i da se cela ta zaostavština stavi u sudski depozit, podsetivši da je skinuta oznaka državne tajne, koja je bila stavljena u vreme vladavine Broza.
On je naglasio da to „nije Titov sef“, nego da ima naziv „Depozit 555 Predsedništva“.

„Naslednici su se nadali da u tom sefu ima neke Brozove zaostavštine, ali nije tako, nego je to jednostavno sef koji je sadržao ogromnu većinu, zaista 99,9 odsto, sa očiglednim znacima i insignijama koji svi upućuju na Kraljevinu i na kraljevsku porodicu Karađorđević“, naglasio je Antić.
„Broz je to jednostavno sklonio i sakrio sa ciljem da se prikrije taj deo istorije srpskog naroda i sećanje na Kraljevinu, dinastiju i oca moderne Srbije“, objasnio je Antić.

Leave a Reply