Категорије

ПОСЕТА војно-патриотског православног Клуба Серафими из Москве

ПОСЕТА војно-патриотског православног Клуба Серафими из Москве
На иницијативу Сабора Монархиста Србије који сарађује са Удружењем руско -српског пријатељства Руски Императорски ФЛАГ организована је посета Дворском комплексу 26 јуна 2013 године. Наиме у посету овом удружењу је стигло из Русије 11 чланова војно-патриотског православног Клуба Серафими и 9 ученика православних гимназија из Москве, које води представник Фонда Њ.ИВ.В.Кнегиње Олге Александровне, млађе сестре Цара Николаја Другог , капетан Руске ратне морнарице Јуриј Машиностов. Приликом посете чланови Клуба Серафими су се посебно упознали са делом архитекте Николаја Краснова, који је своју носталгију пренео у идејна решења српске краљевске архитектуре у Краљевском Двору.
Као гости удружења Руски Императорски Флаг, обишли су Београд, Нови Сад,Врбас фрушкогорске манастире, Сремске Карловце и учествовати у међународном спортском кампу новосадског Универзитета.

Чланови Клуба су такође примљени у Патријаршији, код Председника Србије Томислава Николића и за Видовнан су присуствовали прослави Славе у Великој РЕМЕТИ у Фрушкој Гори где им је домаћин био Владика сремски Василије.

Leave a Reply