Категорије

RAZMIŠLJANJE JEDNOG MONARHISTE SA JUGA SRBIJE

Dragan Stevanović Džeri najpoznatiji monarhista na jugu Srbije
IZVOR: 05.05.2013 JUGMEDIA Info Leskovac

LESKOVAC – Dragan Stevanović Džeri (35) je jedan od mnogih koji se zalaže da Srbija ponovo bude monarhija, ali jedan od retkih koji je svoje detinjstvo i mladost posvetio ideji da Karađorđevići ponovo sednu na presto.
„Kruna je kontinuitet, sve je prolazno sem kraljevstva. Znam da će Srbija ponovo biti kraljevina, no nisam siguran da ću to i dočekati. Ali, imam naslednike pa ću im ostaviti amanet da nastve borbu i šire ljubav prema monarhiji“, priča Stevanović koji se sa tom idejom prvi put sreo u Srpskom pokretu obnove.

U leskovačkom SPO-u je bio predsednik Saveta za obnovu monarhije, kasnije vodio Kraljevu omladinu, pa Udruženje Kraljevina Srbija za Jablanički i Pčinjski okrug. Sada je član Gradskog odbora Srpske monarhističke stranke u Leskovcu, jedinom gradu u Srbiji gde ova partija ima odbornika.
Šef izbornog štaba na lokalnim izborima bio je upravo Stevanović.

„Leskovac je najveće uporište monarhije Karađorđevića u Srbiji, veće i od šumadijskog kraja“, veli.
Prvi put je prestolonaslednika Aleksandra video 2009. godine u Belom dvoru, a tri godine kasnije, 16. januara 2012. godine bio je njegov domaćin u Leskovcu.
„Tog dana je posle 80 godina prvi put stigla glava kraljevske kuće Karađorđevića u Leskovac – prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom princezom Katarinom. „Prisustvovali su otvaranju kancelarije Udruženja. Tada sam održao prvi politički govor pred kamerama, a pet dana pre ove posete nisam spavao“, priseća se.
Kada je udruženje preraslo u stranku i došlo vreme za izbore, ovaj nenametljiv čovek se povukao u pozadinu.
„Ja nisam za politiku. Smatram da treba da nas vode obrazovani, mladi i pošteni, i mislim da je naš odbornik Milovan Ćirković upravo takav“, priča čovek sa dvadesetogodišnjim stažom u politici.
Dragan Stevanović Džeri je radnik u ciglani „Mladost“. Suprug je i otac tri prelepe devojčice. Svoj san o monarhiji deli sa suprugom Jelenom.
„Slobodno vreme koristim da trknem do stranačke kancelarije, da vidim treba li što god. Često sam u Belom dvoru sa monarhistima iz Leskovca, pomažemo na svečanostima.“, priča Stevanović koji ima stav i o razmiricama u mnogobrojnoj porodici Karađorđević, ali ga iznosi, kaže, samo tamo gde treba.
„Izvesno je da je Srbija blizu dna sa političarima koji je vode 20 godina i da sa tog dna ne može naviše sa njima. Nama treba domaćin kuće, vladar, monarh, da se vratimo tradicionalnim vrednostima, da povratimo mesto u Evropi i svetu, a sa Karađorđevićima to možemo“, ubeđen je Dragan Stevanović Džeri, najpoznatiji monarhista na jugu Srbije.

Leave a Reply