Категорије

PROTEST U TOPOLI

П И С М О П О Д Р Ш К Е
САБОР МОНАРХИСТА СРБИЈЕ, као и сви наши чланови и симпатизери САБОРА придружује се ПРОТЕСТНОМ СКУПУ ГРАЂАНА ТОПОЛЕ заказаном за 03.март 2018.године у 10 часова у Тополи у настојању да Општина Топола одустане од ПРОДАЈЕ БОЛНИЦЕ и ЗЕМЉИШТА / дома здравља/ са променом намене у угоститељске услуге.
БОЛНИЦУ је Краљ Петар I Карађорђевић 18 новембра 1918 године ТЕСТАМЕНТОМ оставио држави на употребу докле год буде болница државна.Ако би се намера променила, место се враћа ЗАДУЖБИНИ.
Са становишта нациoналне историје краљ Петар I је личност од прворазредног значаја. Био је учесник у четири српска ослободилачка рата, а по свом јунаштву био је и остао познат и ван граница Србије. У војним академијама о њему и његовој војсци уче као оличењима беспримерне храбрости, жртвовања и оданог савезништва. Краљ Петар је такође и морална личност без премца у нашој модерној историји, сигурно наш најпопуларнији владалац у 20. веку, у време када је ослободио демократску енергију Србије и помогао да Србија постане стожер окупљања јужнословенских народа.
Свест о дивним традицијама свог народа и његовим моралним вредностима и предањима нас обавезује да сачувамо од ПРОДАЈЕ овај значајан знаменити историјски и културни објекат и испоштујемо последњу воља Краља Петра I Карађорђевића. Инфо служба САБОРА
Топола 26.фебруар 2018.године

Leave a Reply