Категорије

МОНАРХИЈА КРСНО ИМЕ СРБИЈЕ


Београд, 6. септембар 2006. – Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II присуствовао је данас предавању наУниверзитету Мегатренд „Вредности Монархије као корпоративног бренда“ шведског професора Матса Урдеа.
Професор Урде је предавач наУниверзитету у шведском граду Линду где се специјализовао за стратешки бренд менаџмент. Он је такође и саветник за бренд стратегу водећим међународним компанијама и непрофитним организацијама.
Предавање „Вредности Монархије као корпоративног бренда“ је привукло пажњу публике у земљи и иностранству. Ово интересантно предавање су до сада одслушали и Његово Величанство Шведски Краљ Густав и Његово Величанство Шпански Краљ Хуан Карлос.
У свом предавању, професор Урде је правио упоредну анализу између Монархија и модерних европских друштава и европских компанија, правећи паралелу између принципа структуре бренда у пословној политици и маркетингу с једне стране и Монархије као националног и уставног бренда са друге стране. Предавање је било илустровано великим бројем примера успешног коришћења институције Монархије у законском, националном, државном и економском интересу земаља које су краљевине, са специјалним освртом на Шведску и друге Скандинавске монархије.
ЊКВ Престолонаследник Александар II оценио је предавање професора Матса Урдеа веома интересантним и објективним:
„Данас смо се уверили да Србија може имати много користи од тога што би била Уставна парламентарна монархија. Професор Урде показао нам је нову перспективу Круне и требало би да му на томе будемо задовољни“, рекао је ЊКВ Престолонаследник Александар II.

Leave a Reply